preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane

Login
 
Meteorološka postaja Neviđane-OŠ Vladimir Nazor | Neverin.hr
 

  

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 351659
Ovaj mjesec: 1474
Danas: 63
ANketa
Koliko novaca nosiš u školu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korisni linkovi  

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Vijesti iz knjižnice
Noć knjige
Ivan Hrabrov / datum: 8. 5. 2024. 12:54

U našoj školskoj knjižnici obilježena je noć knjige. Noć knjige je manifestacija koja se obilježava u knjižnicama još od 2012. godine. U noći knjige se pokušava dočarati čarolija stvaranja i radost čitanja knjige. Povod za održavanje noći knjige nam pruža i svjetski dan knjige i autorskih prava, dan dječje knjige i dan autorskih prava.

Povodom dana dječje knjige u knjižnici je  održan knjižnični projektni dan, kada su učenici imali priliku gledati animirane filmove u knjižnici. U manifestaciji noći knjige sudjelovali su treći i četvrti razred. Tema je bila empatija.  Bez empatije nema razumijevanja.  A upravo nas čitanje i priče mogu naučiti empatiji i dobroti, bez obzira dali se uči iz knjige, predstave ili filma. Priče su te koje nam pomažu da suosjećamo sa životima, vjerovanjima i prošlostima sebe i drugih. Na taj način razvijamo i razumijevanje.  Stoga su u školskoj knjižnici odrađene aktivnosti za jačanje empatije. Kako bi pomogli učenicima da svijet vide s gledišta likova u knjizi učenici su izradili empatijske naočale koje je dizajnirala i osmislila književnica i ilustratorica Jen Carnez. Kako je izgledala noć knjige u školskoj  knjižnici možete vidjeti na fotografijama u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Ivan Hrabrov / datum: 9. 2. 2024. 14:26

U školskoj knjižnici obilježen je „Dan sigurnijeg Interneta“ pod sloganom „Gejmaj sigurno“. Učenici su na radionici imali priliku učiti o tome kako sudjelovanje u bilo kakvim igricama može biti jako zabavno ali i jako opasno. Stoga se na radionici potaklo učenike da dobro promisle o igricama i osobama s kojima komuniciraju u online svijetu. Nakon provedene radionice učenici su osmislili internetskog junaka i njegovih pet pravila kako bi mogli povećati svoju sigurnost na Internetu.


[OPŠIRNIJE]Novi naslovi u knjižnici
Ivan Hrabrov / datum: 15. 1. 2024. 11:51

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, zatim sredstvima Zadarske županije, ali i vlastitim sredstvima Škole naša je školska knjižnica bogatija s novim knjižnim naslovima dok smo neke naslove dopunili novim izdanjima. Osim lektirnih naslova kao što su Priče iz Vukovara autora Siniše Glavaševića, Zeleni pas Nade Mihelčić i Pjesme Dobriše Cesarića nabavili smo i veliki broj naslova male i mlade knjigoljupce. Slikovnice i knjige su za različite dobne skupine, ali i različitih žanrova.

Između ostaloga, bogatija je i naša zbirka stručne literature namijenjena našim učiteljima i stručnim suradnicima, a u kojoj odsad možete pronaći i naslove Empatija slušanja srcem autora Rashima Sirdeshpande, Kako biti bolji autorica Dubravke Miljković i Majde Rajevac te Pričanje priča – stvaranje priča autora Vladimira Veličkog.


[OPŠIRNIJE]NOVI BROJEVI ČASOPISA U KNJIŽNICI
Ivan Hrabrov / datum: 19. 11. 2023. 12:39

U školsku knjižnicu stigli su novi brojevi časopisa SMIB i MODRA LASTA. Dođite u knjižnicu i čitajte pjesme i priče, upoznajte talentirane vršnjake, doznajte zanimljivosti o životinjama, prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske i svijeta, rješavajte enigmatske zadatke, kvizove i pitalice, smijte se uz stripove i šale. Najbolji časopisi za učenje i zabavu nude mnogobrojne zanimljive sadržaje.


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika 1. razreda bibliobusu
Ivan Hrabrov / datum: 25. 10. 2023. 10:44

Upisom u našu školu svaki učenik postaje član školske knjižnice, a kako bi svoje učenike potakli da postanu strastveni čitatelji i knjigoljubci treba im pružiti što više mogućnosti posudbe željenih knjiga. Gradska knjižnica je u rujnu 2023. godine započela s tradicionalnom akcijom besplatnog upisa učenika prvih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola na području grada i županije u Gradsku knjižnicu Zadar. Učenici prvog razreda naše škole tako su posjetili bibliobus, razgledali ga, učlanili se te posudili svoje prve slikovnice koje će upisati u svoju “knjižničnu putovnicu”. Veselimo se i potičemo njihov ulazak u “čitateljski svijet”.