preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane

Login
 
Meteorološka postaja Neviđane-OŠ Vladimir Nazor | Neverin.hr
 

  

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 351661
Ovaj mjesec: 1476
Danas: 65
ANketa
Koliko novaca nosiš u školu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korisni linkovi  

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti iz knjižnice
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Noć knjige
Autor: Ivan Hrabrov, 8. 5. 2024.

U našoj školskoj knjižnici obilježena je noć knjige. Noć knjige je manifestacija koja se obilježava u knjižnicama još od 2012. godine. U noći knjige se pokušava dočarati čarolija stvaranja i radost čitanja knjige. Povod za održavanje noći knjige nam pruža i svjetski dan knjige i autorskih prava, dan dječje knjige i dan autorskih prava.

Povodom dana dječje knjige u knjižnici je  održan knjižnični projektni dan, kada su učenici imali priliku gledati animirane filmove u knjižnici. U manifestaciji noći knjige sudjelovali su treći i četvrti razred. Tema je bila empatija.  Bez empatije nema razumijevanja.  A upravo nas čitanje i priče mogu naučiti empatiji i dobroti, bez obzira dali se uči iz knjige, predstave ili filma. Priče su te koje nam pomažu da suosjećamo sa životima, vjerovanjima i prošlostima sebe i drugih. Na taj način razvijamo i razumijevanje.  Stoga su u školskoj knjižnici odrađene aktivnosti za jačanje empatije. Kako bi pomogli učenicima da svijet vide s gledišta likova u knjizi učenici su izradili empatijske naočale koje je dizajnirala i osmislila književnica i ilustratorica Jen Carnez. Kako je izgledala noć knjige u školskoj  knjižnici možete vidjeti na fotografijama u prilogu.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Festival dječjih prava

 

Naša škola se pridružila 12. festivalu prava djece.  U sklopu festivala  razredna nastava je  imala radionice koje su nastale u suradnji učiteljice Ivane Medić, Martine Bojmić, Anamarije Jerković i Antonia Petričevića u kojima su se u suradnji sa školskom knjižničarkom čitale knjige na temu dječjih prava te gledali video uradci. Učenici su imali i literarnu radionicu u sklopu koje je izrađen pano s porukama učenika.

8. razred je u suradnji knjižničarke i učiteljice Klare Tomić gledao film Just Becuase koji govori o tome kako ne nasilno riješiti probleme. Svi pogledani filmovi se bave tolerancijom, vršnjačkim nasiljem te obrađuju široki spektar tema.

Ovogodišnji filmovi birani su iz programa Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedine manifestacije u Hrvatskoj posvećene isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Svi filmovi se mogu pogledati i na webu festivala prava djece.

URL: https://festivalpravadjece.com/#hero

 

Viši razredi su imali i radionice povodom dana tolerancije sa nastavnicom Slađanom Vranjkvić u suradnji s nastavnicima viših razreda.  Na kraju smo izradili pano na kojem su radovi svih učenika od 1 do 8 razreda.

I

preskoči na navigaciju