preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane

Login
 
Meteorološka postaja Neviđane-OŠ Vladimir Nazor | Neverin.hr
 

  

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 352339
Ovaj mjesec: 2154
Danas: 43
ANketa
Koliko novaca nosiš u školu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korisni linkovi  

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

vijesti
Diseminacija projekta
Ivan Hrabrov / datum: 21. 5. 2024. 11:57

Ravnatelj škole Ivan Hrabrov predstavio je iskustva naše škole kolegama iz OŠ Franka Lisice iz Polače putem online prezentacije. Kroz navedenu prezentaciju opisan je Erasmus od samih začetaka ideje do realizacije. Naglašene su sve prepreke na putu ali i korisnost samog programa.


[OPŠIRNIJE]Okrugli stol
Ivan Hrabrov / datum: 17. 5. 2024. 10:55

U okviru Erasmus projekta Budućnost na otoku održali smo okrugli stol o životu na otoku, poduzetništvu i prilikama za mlade te popričali s direktoricom TZ općine Pašman Petrom Perinovićem, mladim ugostiteljem Lovrom Stagličićem i voditeljicom učeničke zadruge Marijom Torić Bobić. U zanimljivoj raspravi upoznali smo mnoge pozitivne primjere. Zahvaljujemo gostima na dolasku, kao i našim voditeljima Bernardici Benčić i Anđelu Ljubanoviću te njihovoj mentorici Slađani Vranjković.


[OPŠIRNIJE]Avanturizam na otoku
Ivan Hrabrov / datum: 30. 4. 2024. 08:28

U okviru Erasmus projekta Budućnost na otoku posjetili smo Bobića špilja u Uvali Soline i tako upoznali učenike s idejom avanturističkog turizma. Špilju smo posjetili u pratnji pašmanskog speleologa gospodina Bartola Bobića kojem smo vrlo zahvalni na vremenu i trudu koje je uložio u upoznavanje učenika s pašmanskim podzemnim bogatstvom..


[OPŠIRNIJE]Cijepljenje maslina
Ivan Hrabrov / datum: 26. 4. 2024. 13:38

U nastavku Erasmus projekta Budućnost na otoku danas su nas još jednom posjetili stručnjaci s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru gosp. Šime Marcelić i gosp. Marko Zorica. Upoznali smo se s tehnikom cijepljenja masline pod koru, saznali što je to plemka, a što podloga te korake pravilnog spajanja i zaštite mjesta cijepljenja voćarskim voskom..


[OPŠIRNIJE]U posjetu OPG Matulić
Ivan Hrabrov / datum: 26. 4. 2024. 13:34

"Nemate vi pojma koje bogatstvo imate na Pašmanu!" česta je rečenica kada je u pitanju ljekovito bilje našeg otoka. Zbog toga su učenici četvrtog razreda danas posjetili OPG Matulić i saznali koliko se prehrambenih i kozmetičkih proizvoda može napraviti prirodnim darovima našeg otoka. Razgledavanje i degustaciju proizvoda te radionicu izrade melema od lavande vodila je vlasnica OPG-a Ana Matulić. Ovim putem joj se zahvaljujemo jer nam je bilo jako zanimljivo i zabavno. Ovo nije prvi puta da nas je ugostila, a s obzirom na njihovu slasnu čokoladu s domaćim acetom sigurno ćemo se opet vratiti. Posjet je dio Erasmus projekta "Budućnost na otoku" kojim djeci još u ranoj dobi pokušavamo približiti održivost otoka.


[OPŠIRNIJE]Predavanje na ŽSV
Ivan Hrabrov / datum: 18. 4. 2024. 13:09

Dana  15. travnja 2024. godine, u OŠ „Šime Budinić“ u Zadru, održano je Županijsko stručno vijeće pedagoga Zadarske županije.

Pedagoginja Marta Kožul Blagdanić je održala predavanja na temu „Creativity in school“, u sklopu projekta Erasmus u koji je uključena naša škola.


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade spara
Ivan Hrabrov / datum: 18. 4. 2024. 12:15

U okviru Erasmus projekta "Budućnost na otoku" u četvrtom razredu održana je radionica izrada spare. Ugostili smo gospođu Rajnu Brzić iz Tkona koja nas je naučila izraditi spare punjene mirisnom lavandom. Uz krojenje i šivanje, zabavila nas je i pričama o životu naših starih i životu njenih brojnih životinja. Nadamo se da će nam opet doći ili da ćemo drugom prilikom posjetiti njen OPG i vidjeti njene magarce.


[OPŠIRNIJE]Nove spoznaje o maslinarstvu
Ivan Hrabrov / datum: 18. 4. 2024. 12:11

U okviru našeg Erasmus projekta Budućnost na otoku danas smo ugostili gospodina Šimu Marcelića, dipl. inženjera agronomije s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Stekli smo nove spoznaje o rezidbi maslina i brizi o gredicama. Veselimo se novim susretima..

 

 

 


[OPŠIRNIJE]From STEM to STEAM Education na Učiteljskom vijeću
Ivan Hrabrov / datum: 4. 1. 2024. 19:11

Učitelj informatike Mladen Palić na Učiteljskom vijeću održanom 4. siječnja 2024. prezentirao je dojmove s Erasmus tečaja STEM to STEAM Education. Objasnio je važnost kreativnosti u nastavi. Naveo primjere korištenja igara i kvizova. Naveo je primjere iz drugih obrazovnih sistema i svima preporučio Erasmus program. 


[OPŠIRNIJE]Teaching creativity na Učiteljskom vijeću
Ivan Hrabrov / datum: 4. 1. 2024. 18:41

Učiteljica Iva Dešpoja i pedagoginja Marta Kožul Blagdanić na Učiteljskom vijeću održanom 4. siječnja 2024. predstavile su naučeno na tečaju programa Erasmus Teaching creativity in schools koji je ove jeseni održan u Ljubljani. 


[OPŠIRNIJE]From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach
Mladen Palić / datum: 20. 12. 2023. 12:54

Učitelj informatike Mladen Palić u razdoblju od 30. listopada do 4. studenog sudjelovao je na seminaru From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach. Seminar je u organizaciji Europass Teacher Academy održan u Ateni.

Glavna tema seminara je izrada projekta koji za ciljeve ima da učenici osmisle neki proizvod ili ideju koju mogu prezentirati i da u tom procesu usvoje znanje iz više nastavnih cjelina iz različitih predmeta (od kojih tri moraju biti prirodnih znanosti STEM i jedan iz NON-STEM npr. umjetničkih ili humanističkih znanosti).

Poželjno je da u sklopu projekta učenici što više sami postavljaju pitanja i donose zaključke u čemu bi im trebali pomoći: razgovor sa stručnjakom koji ima veze sa temom projekta, terenska nastava, radionice.

Velika prednost bila je razmjena iskustava s kolegama iz Grčke, Litvanije, Danske, Švedske i Rumunjske.


[OPŠIRNIJE]Kreativnost u poučavanju
Ivan Hrabrov / datum: 29. 11. 2023. 09:18

U sklopu Erasmus projekta „Future on the island“-u kojem sudjeluje naša škola, u listopadu ove godine, djelatnice škole - Ivana Medić, Marija Bobić, Iva Dešpoja i Marta Kožul Blagdanić su pohađale edukaciju u Ljubljani.

Imale su priliku upoznati i razmijeniti iskustva s kolegama iz Bugarske i Finske.

Tema edukacije je bila Kreativnost u poučavanju. Smjernice rada su se oslanjale na rad engleskog psihologa Edwarda De Bona.  Njegovo učenje se bazira na  važnosti kreativnosti u poučavanju, važnosti suradnje između ljudi, poštovanja različitih mišljenja, otvorenosti prema učenju novoga itd.  Zajedno su upoznavali metode kojima je moguće poboljšati način razmišljanja.

Edukaciju je vodila Nastja Mulej,instruktorica za učenje kreativnog razmišljanja po metodama dr. Edwarda De Bona.

Tijekom edukacije organiziran je posjet Sredjoj školi - Gimnaziji Bežigrad,  gdje je djelatnica škole pokazala kako uče i primjenjuju De Bonove metode razmišljanja.  Ravnatelj škole je prisutnima pokazao školu, upoznao ih s pojedinim djelatnicima i njihovim kabinetima.

Organizator tečaja Skupina Primera, uz radni dio sudionicima je ponudila i izlet na Bled.

Djelatnice naše škole provele su ugodna popodneva u staroj gradskoj jezgri obilazeći muzeje, parkove, restorane, izložbe, te su se složile kako je Ljubljana pravi europski, multikulturalan grad koji je vrijedilo posjetiti.

Pravi smisao ove edukacije se vidio po povratku u školu kada su djeca pokazala oduševljenje novim pristupima u učenju. Za sada im se najviše sviđa metoda OPW (other people view) u kojoj različite situacije mogu promotriti iz tuđih cipela.

 


[OPŠIRNIJE]Tematski sastanak korisnika programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti „Može li to malo zelenije?
Ivan Hrabrov / datum: 2. 10. 2023. 11:47

Ravnatelj škole Ivan Hrabrov sudjelovao je na tematskom sastanku korisnika programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti „Može li to malo zelenije? koji se 25. lipnja 2023. održao u Šibeniku. 


[OPŠIRNIJE]Tečaj Environmental Changes for Sustainable Schools predstavljen na Učiteljskom vijeću
Ivan Hrabrov / datum: 16. 5. 2023. 09:49

Ravnatelj Ivan Hrabrov predstavio je tečaj Environmental Changes for Sustainable Schools na Učiteljskom vijeću održanom 9. svibnja 2023. U svom izlaganju predstavio je dojmove s tečaja kao i iskustvo stečeno u radu. Posebno je naglasio bitnost razmjene iskustava s kolegama iz Španjolske, Portugala i Njemačke kao i mogućnost daljnje suradnje u budućnosti.

 


[OPŠIRNIJE]Environmental Changes for Sustainable Schools
Ivan Hrabrov / datum: 2. 5. 2023. 09:51

Ravnatelj škole Ivan Hrabrov u razdoblju od 10. do 16. travnja sudjelovao je na seminaru Environmental Changes for Sustainable Schools. Seminar je u organizaciji Europass Teacher Academy održan u Firenci. Glavna tema seminara bio je održivi razvoj, odnosno na koji sve način ljudi utječu na okoliš koji ih okružuje. U okviru seminara naglašeni su pozitivni primjeri iz više zemalja s naglaskom na permakulturi. Velika prednost bila je razmjena iskustava s kolegama iz Španjolske, Portugala i Njemačke i sklapanje prvih dogovora o budućoj suradnji. 


[OPŠIRNIJE]RSS


ERASMUS "Budućnost na otoku"

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, rok 4.10.2022.  prihvatila je projektni prijedlog OŠ Vladimir Nazor Neviđane te odobrila bespovratna sredstava u iznosu od 11.290,00 eura. Ovo je druga uspjela prijava naše škole, pa tako nakon Erasmus projekta "Tate za pet" kreće i novi projekt "Budućnost na otoku". U okviru ovog projekta šest će djelatnika škole sudjelovati na edukacijama u više europskih zemalja. Nakon toga bit će održano ukupno pet radionica na temu poduzetništva. 

Teme radionica bit će vezane za promociju pet ključnih resursa otoka po našem mišljenju: 1. Promotivne aktivnosti, 2. Turizam, 3. Ribarstvo i pomorstvo, 4. Ljekovito bilje, 5.Maslinarstvo
Namjera nam je pokazati pozitivne primjere u zajednici. Način na koji uspješni pojedinci oblikuju svoj proizvod, kako ga prezentiraju na tržištu. Uz pomoć tečajeva koje će pohađati naši učitelji upoznat će se s poduzetništvom, projektnom nastavom, marketingom. Upoznat će načine kako temu poduzetništva prezentirati učenicima. Kako osmisliti kvalitetne radionice i razvijati interes kod djece.
 
preskoči na navigaciju