preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane

Login
 
Meteorološka postaja Neviđane-OŠ Vladimir Nazor | Neverin.hr
 

  

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 351664
Ovaj mjesec: 1479
Danas: 68
ANketa
Koliko novaca nosiš u školu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korisni linkovi  

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

vijesti
Županijska smotra učeničkih zadruga
Ivan Hrabrov / datum: 23. 5. 2024. 10:39

Naša učenička zadruga Boduli predstavila je školu na Županijskoj smotri učeničkih zadruga..


[OPŠIRNIJE]Škraping
Ivan Hrabrov / datum: 23. 5. 2024. 10:41

Naša učenička zadruga Boduli predstavlja školu i svoje proizvode na ovogodišnjem Škrapingu..


[OPŠIRNIJE]Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu
Ivan Hrabrov / datum: 26. 4. 2024. 13:32

Članovi naše učeničke zadruge sudjelovali su na ovogodišnjem FEstivalu cvijeća u SV. Filipu i Jakovu..


[OPŠIRNIJE]Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu i Dani Masline u Dobropoljani
Ivan Hrabrov / datum: 2. 5. 2023. 09:48

Naša učenička zadruga Boduli imala je aktivan vikend. U petak su učenici sudjelovali na Festivalu cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu, a dan kasnije priključili su se Danima masline u Dobropoljani. Iskoristili su priliku i za prezentaciju proizvoda zadruge.


[OPŠIRNIJE]Posjet učeničke zadruge Pleternici
Ivan Hrabrov / datum: 27. 4. 2023. 09:16

Turistička zajednica Grada Pleternice ugostila je učeničke zadruge Zadarske županije i predstavila ponudu svoga kraja. Našu učeničku zadrugu Boduli predstavile su učenice Luca Ostojić i Bruna Bačić u pratnji voditeljice zadruge Marije Bobić i pedagoginje Marte Kožul Blagdanić.

 
 

[OPŠIRNIJE]RSS


Učenička zadruga "Boduli"

OSNOVNA ŠKOLA „VLADIMIR NAZOR“; NEVIĐANE

UČENIČKA ZADRUGA „BODULI“

VODITELJICA: MARIJA BOBIĆ

 

 

Učeničke zadruge su jedine proizvoljne izvannastavne aktivnosti. Opći cilj učeničkih zadruga je proizvodnja i stvaranje nove vrijednosti ostvarene kroz uobičajene proizvoljne etape: planiranje i pripremanje, proizvodnja, tržišno potvrđivanje, staranje i raspodjela dohotka, te dobiti. U navedenom cilju ekonomska dobit nije dominantna, ona je samo odgojno sredstvo.


 

Našoj zadruzi „Boduli“ je cilj okupiti što veći broj učenika i roditelja, razvijati inovativnost, poduzetnost, suradnički odnos, razvijati ljubav za baštinu i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode i nasljeđa.

Naša zadruga je organizirana u 3 sekcije: sekcija Maslina – briga o masliniku, sadnja novih stabala, izrada sapuna od maslinovog ulja, sekcija Kadulja – uzgoj, skupljanje i prerada ljekovitog i aromatičnog bilja, sekcija Sprta – izrada ukrasnih i uporabnih predmeta.

Način realizacije našeg programa je kroz neposredni rad s učenicima, radovi u masliniku i na preradi i skladištenju ulja, pokazne radionice s roditeljima – mentorima, gostima – predavačima i ostalim pojedincima, pripremanje za natjecanje, organizacija izložbi…

 

Školska godina 2011/2012.

 

Branje maslina je održano 7. studenog 2011. godine. Masline su prerađene par dana iza berbe. U prosincu je 2 litre maslinovog ulja donirano Domu za stare i nemoćne Sv. Frane u Zadru. U školi je prigodom Božića održana prodajna izložba u četiri radna dana sa dva učenika po danu.

    

                                

22. prosinca učenička zadruga je gostovala na Božićnom sajmu u Preku u Domu na žalu.

23. veljače smo imali radionicu izrade sapuna, koju nam je održao jedan roditelj učenika zadrugara iz naše škole.

27. veljače su nam u goste stigle načelnica Lišana Ostrovičkih i njene suradnice iz udruge Naše ruke, te nam održale radionicu oslikavanja boca dekupague tehnikom.

U ožujku prigodom Uskrsa u četiri radna dana smo imali prodaju u našoj školi.

10. ožujka smo sudjelovali na Škrapingu u Tkonu, na Sajmu otočnih proizvoda.

U ožujku 2012. godine je učeničkoj zadruzi dodijeljena medalja festivala na 2. Festivalu suvenira Zadarske županije za kvalitetu izloženih suvenira od strane Udruge inovatora Zadarske županije čiji je predsjednik Rade Nekić.

   

10. travnja su nam u školu stigli gosti predavači iz poljoprivredne komore, dipl. ing.agr. Miroslav Andrić i dipl.ing.agr. Branimir Vodopija, te održali predavanje na temu 1. Višestruka sukladnost, 2. Gnojidba maslina, 3. Rezidba maslina, te smo upoznati sa postupkom dobivanja eko markice, a nakon iscrpnog, sveobuhvatnog predavanja dipl.ing.agr. Andrić nam je u školskom masliniku pokazao rezidbu na licu mjesta. Predavanje je održano za roditelje, mještane i sve zainteresirane.

25. travnja, 2. i 9. svibnja nam je majka učenika zadrugara održala radionice vezenja koncem.

27. travnja je naša zadruga gostovala na Eko danima u Zadru na Kalelargi u organizaciji Prirodoslovno-grafičke srednje škole.

25. svibnja smo sudjelovali na županijskoj smotri učeničkih zadruga u osnovnoj školi „Valentin Klarin“ u Preku

8. lipnja uoči Dana škole je naša zadruga imala prodajnu izložbu ispred naše škole.

S našim motom Pripremite samo sitno jer djelo naših ruku je nama bitno idemo dalje širiti uključenje vanjskih suradnika i roditelja te sve veći broj zainteresiranih učenika.


 

Školska godina 2012/2013.

 

Branje maslina je održano 8. studenog 2012. godine. Masline su odmah prerađene. Imali smo 275 kg maslina i dobili 30 litara ulja.

Darovali smo 5 litara Domu za stare i nemoćne Sv. Frane u Zadru.

Imali smo dvije radionice vezenja koncem sa mamom učenika zadrugara.


20. studenog 2012. godine, poljoprivredna savjetodavna služba je održala edukativno stručno predavanje na temu:

1.  Dobivanje visokokvalitetnog maslinovog ulja

Predavač: Gordana Dragun, dipl.ing.agr.        

2.  Maslinovo ulje, vrste, kakvoća, senzorsko ocjenjivanje

Predavač:  Miroslav Andrić, dipl.ing.agr.


 

U školi je prigodom Božića održana prodajna izložba ( 29. studenog, 14., 18.,19. i 21. prosinca).


 

9. ožujka 2013. godine bili smo na Škrapingu u Tkonu, na Sajmu otočnih proizvoda.


18. - 25. ožujka 2013. Sudjelujemo na Festivalu suvenira u organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije.

Za ovu godinu odlučili smo predstaviti školsko eksta djevičansko maslinovo ulje, sapune od tog ulja sa dodatkom lavande i naušnice od konca.
 
Mjesto: Muzej antičkog stakla.

25. ožujka 2013. godine u organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije na 3. Festivalu suvenira Zadarske županije pri svečanoj dodjeli medalja UZ Boduli je dobila brončanu medalju.

          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22.4.2013. na Dan planete Zemlje naša zadruga je gostovala u Zadru na Eko danima u organizaciji Grafičke škole. Na štandu na Kalelargi je bila Ana Tarokić i Emanuela Jureško, učenice 6. razreda.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uoči Uskrsa učenička zadruga je održala četiri prodajne izložbe u holu škole.


31. svibnja 2013. godine na Dan škole učenička zadruga Boduli je imala najuspješniji prodajni dan. Prodajne trojke Petra, Ana i Desire će dobiti zasluženu nagradu učeničke zadruge. Naime, prodaja je i natjecateljskog karaktera te se dva puta godišnje nagradi prodajni par u prosincu i svibnju. Na našem izložbenom prostoru mogle su se vidjeti lanene torbe ukrašene salvetama, sapuni od maslinovog ulja koje smo radili koristeći nove kalupe sa otiskom maslinove grančice ili izrezbarenog srca, ogrlice od perlica, naušnice od konca i mnogi drugi proizvodi.


Naušnice od konca su novi proizvod učeničke zadruge s kojim smo gostovali na ovogodišnjoj Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zagrebu u suradnji sa Privatnom osnovnom školom Nova u Zadru.


Učenička zadruga je u studenom i prosincu 2013. imala šest dana prodaju, od toga pet dana u holu škole, a posljednji dan u Zadru na Narodnom trgu.

28. studenog smo imali prodaju adventskih vijenaca u holu škole. Zainteresiranost je bila velika, a time i zadovoljstvo zadrugara.

U prosincu smo imali četiri dana prodaju u holu naše škole, a 21. prosinca smo bili pozvani na Eko dane na Narodnom trgu u Zadru. Tu su naše zadrugarke oborile rekord u prodaji i zaslužile nagradu kao najbolje prodajne trojke. Nagradu same biraju i dobivaju u siječnju. Osim uspjeha u radu lijepo su se zabavile na subotnje jutro u prepunom gradu.

 


31. listopada 2013. godine u našoj školi su gostovali stručnjaci Zvonimir Vlatković, dipl.ing.agr. i Ivan Šimičević, dipl.ing.agr. iz Savjetodavne poljoprivredne službe, održali su predavanje na temu: Zaštita maslina i Maslina od berbe do prerade.


21. prosinca 2013. godine na Narodnom trgu u Zadru sudjelovala je naša zadruga na sajmu "Dani sunca".

U petak 25. travnja naša učenička zadruga je sudjelovala na Smorti učeničkih zadruga Zadarske županije i od ukupno osam učeničkih zadruga osvojila četvrto mjesto.

  Na Državnoj smotri održanoj u Bočarskom domu u Zagrebu u svibnju ove godine naša zadruga se predstavljala sa svojim najboljim proizvodima na štandu Zadarske županije, sapunom od maslinovog ulja sa lavandom i svijećnjacima napravljenim od školjaka.

Dan škole, 30. svibnja 2014. godine je obilježila i naša prodajna izložba u holu škole. Ove godine se možemo pohvaliti sa novim proizvodom, maštovito oslikanim platnenim torbama.
Najbolji prodajni par ovog proljeća su bile Mia Dešpoja i Lea Dešpoja, te zasluženo dobile dar po vlastitom izboru. Zadrugari zadovoljno odlaze još jedanput trbuha punog čokolade i bombona na školske praznike.


 

02.10.2014. godine 

 

2. Bodulski dani 

( u organizaciji Otočkog sabora )

u Zadru

 

 

 

 

 

 

17.12.2014. godine

 

Božićni sajam

" Naši mali gušti "

u Zadru 

 

 


Školska godina 2017/18 je bila jako aktivna za zadrugare učeničke zadruge Boduli.

4.10.2017. sudjelovali smo na 29. smotri učeničkih zadruga u Asenalu u Zadru

6.12. učenice Katarina Jureško i Laura Škontra sudjelovale su u božićnoj radionici izrade ukrasa u Sv.Filip i Jakovu

16.12. sudjelovali smo na božićnom sajmu u Neviđanima, a 21.12. na božićnom sajmu u Tkonu.

20., 21. i 22. 12. učenice su imale božićnu prodaju u školi.

23.12. 2017. otišli smo u Zadar i prodavali naše proizvode na sajmu Naši mali gušti

3.3. 2018. učenici su prodavali svoje proizvode na sajmu otočnih proizvoda u Tkonu za vrijeme Škrapinga

26., 27. i 28.3. 2018. održana je uskršnja prodaja UZ Boduli u školi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.4.2018.  Na sajmu cvijeća zadrugarke osim što su prodavale svoje proizvode uživale su i u prekrasnim cvjetnim instalacijama.

15.5. Sudjelovali smo na međužupanijskoj smotri zadruga u Zadru

21., 23. i 24. imali smo prodajnu izložbu u sklopu Dana škole


2018/2019

 

 

 

 

 

 

 

12.12. 2018. UZ Boduli sudjelovala je na "Našim malim guštima 2018" - prodajnoj izložbi hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskog kraja. Za vrijeme sajma učenica Rahela Ljubanović je održala prezentaciju oslikavanja platnenih torbi koja je bila jako uspješna i zainteresirala mnoge posjetitelje sajma.

 

  3877-Izvjesce-o-radu (3).docx

preskoči na navigaciju