preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane

Login
 

 



 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 251962
Ovaj mjesec: 817
Danas: 260
 
HTML weather
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korisni linkovi











 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica "Cucina italiana"
Autor: Mladen Palić, 21. 5. 2018.

9.5. posjetila nas je predsjednica zajednice Talijana u Zadru, Rina Villani sa dvije pomocnice. Održale su radionicu talijanske kuhinje u kojoj su učenici 5. i 6. razreda pripremali jela iz više talijanskih regija: Veneto, Lazio i Calabria. Naučili su kako se rade bruschete, bacala mantecato te mnoga druga jela.


Dojmovi učenika o radionici:

Radionica je bila jako zanimljiva. Svidjelo mi se pripremanje jela koja su bila vrlo slična našima u Dalmaciji. Naučila sam kako ima puno sličnosti između Italije i Dalmacije. Bilo je jako lijepo slušati tete kako govore na talijanskom jeziku. (Ena)

Posebno su mi se svidjele tri drage gospođe koje su nam davale savjete kako ćemo pripremiti talijanska jela. Najbolje je bilo kada smo samostalno radili razna jela i cijela je učionica jako ugodno mirisala. Bilo je jako poučno slušati sličnosti između Zadra i Venecije i naučila sam mnoge zanimljivosti o talijanskoj kuhinji. (Simona)

Radionica mi se svidjela jer sam naučila kako pripremiti sendvič s bakalarom i bruschette. Pomagale su nam tri drage gospođe koje su nam govorile i o sličnostima između Dalmacije i Italije. Bilo nam je zabavno i zanimljivo. (Tea)

Svidjela mi se hrana, mirisi i boje. Bakalar mi se svidio najviše. Hrvatska i talijanska jela imaju dosta sličnosti. (Tit)

Na radionici o talijanskoj hrani bilo mi je zabavno. Radili smo sendviče s rajčicom, mortadelom, sirom i sirnim namazom, bakalar, na štapiće smo boli masline, mozzarellu i rajčice. Za kraj smo sve pripremljeno pojeli. Dobili smo i dvije knjige o talijanskim i hrvatskim gradovima i knjigu recepata talijanske kuhinje. (Jelena)

Meni se jako svidjela radionica. Mnogo sam toga naučila i otkrila. Najbolji je dio bio što smo imali priliku sami pripremati jela. (Rahela)

Radionica je bila vrlo zanimljiva zato što smo se upoznali s tradicijom i kuhinjom Italije. (Sara)

Radionica je bila baš fora, jedino mi se nije svidio bakalar. (Klara)

Sve mi se jako svidjelo i naučila sam pripremati razne vrste talijanskih jela. (Marcela)

Svidjela mi se hrana, teta Francesca i ostale Talijanke. Bilo je zabavno i ukusno pripremati talijansku hranu. (Iris)

Jako mi se svidjelo, puno sam naučila i susrela se s čudnim i novim jelima. Voljela bih da nam opet dođu. (Luna)

Radionica je bila jako dobra, najviše su mi se svidjeli mali sendviči. Neki koji vole bakalar, radili su ga pa pojeli. Bilo je izvrsno i htjela bih da dođu ponovno. (Iva)





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju